• تماس با ما:
  • کرمانشاه، چهارراه نوبهار، برج نوبهار، طبقه سوم- 38439242

سالم بمانید

وبلاگ

التهاب فاشیای کف پا

 

پلانتار فاشیاتیس (Planter Fasciitis )چیست؟

التهاب نیام مشترک کف پا و ساختار های اطراف آن است.

چه شخصی دچار این آسیب می شود؟

خار پاشنه دردناک و التهاب فاشیای کف پا معمولا علائم مشابهی دارند با مکانیسم واحدی تشکیل می

شوند و با روش های مشابهی نیز درمان می شوند.

خار پاشنه

البته مطالعات متعدد عکس رادیولوژی نشان داده است خارهای پاشنه در بسیاری افراد بدون هیچگونه

درد و علائمی هستند، بنابراین درد در فاشیای کف پا است که به محل اتصال آن در پاشنه پا کشیده می

شود و صرفآ ....

مشاهده ی خار پاشنه در عکس رادیولوژی هیچ تشخیصی را قطعی نمی کند و معاینه ی فیزیکی توسط

فیزیو تراپیست ضروری است چون لازم است این بیماری از سندروم تونل تارسال و گیر افتادگی عصب

تیبیال در پا و نقرس و نرمی استخوان افتراق داده شود.

دلایل ایجاد التهاب فاشیای کف پا

  1. 1. آسیب حاد ناشی از فشار زیاد بر پا مانند راه رفتن یا ایستادن طولانی مدت
  2. 2. قوس کف پای عمیق
  3. 3. محدودیت حرکت و خشکی مجموعه مفاصل مچ و کف پا
  4. 4. استفاده طولانی مدت از کفش پاشنه بلند ( بیش از 5/2 سانتی متر )
  5. 5. کوتاهی عضلات پشت ساق پا و ضعف عضلات جلو ساق و کف پا
  6. 6. اختلاف طول اندام های تحتانی ( معمولآ اندام تحتانی کوتاهتر بیشتر درگیر می شود )

التهاب فاشیای کف پا چه افرادی را بیشتر مبتلا می کند

زمان ترمیم از دو هفته در پیچ خوردگی های خفیف تا 12 هفته در پیچ خوردگی های شدید متغیر

است.

درمان التهاب فاشیای کف پا

به دو بخش تقسیم می شود :

  1. 1. درمان علامتی در فاز حاد
  2. 2. درمان ساختاری و علتی بعد از رفع علائم فاز حاد

درمان علامتی در فاز حاد

شامل مدالیته های ضد درد مثل تحریک الکتریکی اولتراسوند، فونوفروزیس داروهایی مثل

هیدروکورتیزون در ناحیه ی التهاب در کف پا و همچنین توصیه به عدم تحمل وزن تا فروکش کردن

فاز التهابی در نیام مشترک کف پا

درمان خانگی بسیار موثر

غلتاندن کف پا روی بطری یخ و آب گرم به صورت متناوب در مقاطع کوتاه 2-3 دقیقه ای تا حد

اکثر 20 دقیقه

درمان ساختگی و علنی

شامل تجویز کفی مناسب بر اساس ناهنجاری های کف پا و و رفع اختلالات طول اندام،کشش

عضلات پشت ساق پا و تقویت عضلات جلوی ساق و کف پا

درای نیدلینگ با انعطاف پذیری کم و مانیپولاسیون مفاصل دارای خشکی و چسبندگی کپسول در

مجموعه ی پا و مچ پا از دیگر مداخله های تخصصی فیزیو تراپی جهت درمان اصولی و علتی این

بیماری است.

موثرترین درمان :

بهترین و جدیدترین درمان خارپاشنه ، استفاده از دستگاه شاک ویو shock wave است که با توجه به اندازه و ابعاد خار پاشنه، تعداد جلسات درمانی از 5 الی 10 جلسه متغییر است. کلینیک تخصصی فیزیوتراپی نوبهار مجهز به جدیدترین دستگاه شاک ویو شرکت shtorz  سوئیس به صورت فوکوس و رادیال می باشد.

درای نیدلینگ چیست؟ 

درای نیدلینگ یک تکنیک و روش نوین درمانی در فیزیوتراپی است که از یک سوزن بسیار نازک و مخصوص جهت رفع و درمان گرفتگی و اسپاسم عضلات و نقاط ماشه ای ( حساس ) وسط عضلات و .... استفاده می شود.

 درای نیدلینگ چه کاربرد هایی دارد ؟

درای نیدلینگ در بسیاری از مشکلات اسکلتی و عضلانی کاربرد دارد مانند : انواع گرفتگی های دردناک عضلانی، شانه منجمد، سندروم آرنج تنیس بازان و گلف بازان، گیرافتادگی عصب مدیان در مچ دست (CTS  )، درد های ناحیه ی باسن و نشیمنگاه، انواع دردهای مچ و کف پا، دردهای عضلات همسترینگ و ران، درد ناشی از فعالیت های مداوم در جلو ساق پا، سردردهای با منشا گردنی، درد و گیر افتادگی عصب سیاتیک، درد ناحیه ی لگن، درد های زانو، درد ناشی از آسیب های مکررمفاصل و..... .

درای نیدلینگ بر اساس چه مکانیسم هایی عمل می کند؟

مکانیسم اثر آن هنوز بصورت کامل شناخته نشده است ولی برخی پژوهشگران توضیحات قانع کننده ای در این زمینه ارائه داده اند از جمله  Dr.shahو همکارانش اعتقاد دارند که فرو بردن سوزن مخصوص در نقطه ی ماشه ای باعث ترشح برخی مواد شیمیایی می شود که چرخه اسپاسم و درد را متوقف  می کند، همچنین پژوهش های جدیدتر نشان می دهد که درای نیدلینگ باعث تنظیم انعطاف پذیری نسبی در گروه های عضلانی همکار و متقابل می شود، انعطاف پذیری نسبی غیر طبیعی یکی از علت های اصلی اختلالات و درد های اسکلتی_ عضلانی است.

انجام درای نیدلینگ برای چه افرادی ممنوع است؟

  • زنان باردار بخصوص در سه ماهه ی نخست بارداری
  • افراد مبتلا به بیماری های رماتیسمی و مفصلی حاد
  • افراد مبتلا به بیماری های عفونی مزمن و افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است
  • افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می کنند (باید با احتیاط تحت این درمان قرار بگیرند)
  • افراد مبتلا به دیابت و بیماری های عروقی که فشار خون بالا یا پایین کنترل نشده ای دارند
  • افرادی که زخم های وسیع در ناحیه تحت درمان دارند
  • خانم ها در دوران قاعدگی
  • افرادی که قادر به برقراری ارتباط با شخص درمانگر نیستند نظیر افراد سندروم داون و اوتیسم
  • افرادی که به تازگی جراحی شده اند
  • افرادی که از سوزن وحشت دارند

 

آیا درای نیدلینگ همان طب سوزنی است؟

خیر، درای نیدلینگ هم در روش انجام و هم در توضیح مکانیسم عمل با طب سوزنی متفاوت است هر چند این دو گاهی بصورت اشتباه بجای هم به کار می روند، البته بسیاری از فیزیوتراپیست ها که دوره های مختلف طب سوزنی را گذرانده اند برای درمان اختلالات اسکلتی و عضلانی از آن بهره میگیرند.

انجام درای نیدلینگ باعث ایجاد درد می شود؟

معمولا انجام آن بدون درد است ولی این احتمال وجود دارد که فرد در حین انجام درای نیدلینگ درد و سری خفیفی را در موضع احساس کند که نهایتا 48 ساعت بعد بصورت کامل رفع می شود.

بعد از انجام درای نیدلینگ بیمار باید چه کاری انجام دهد؟

در موضع درمان شده استرچ و حرکات کششی انجام دهد ( 4_5 بار و هر بار 5 ثانیه در حالت کشیده نگه دارد) تا 48 ساعت بعد از انجام درای نیدلینگ از داروهای مسکن استفاده نکند و بایستی به سیستم دفاع طبیعی بدن فرصت ترمیم و رفع درد داده شود، البته جهت تسکین موضع دردناک استفاده از کیسه آب داغ یا دوش آب گرم بلامانع است.

آیا سوزن های استفاده شده استریل هستند؟

بله فقط از سوزن های استریل و یکبار مصرف استفاده می شود

درای نیدلینگ عوارض جانبی هم دارد؟

اغلب بیماران در موضع درمان شده احساس سری و کرختی را تا چند ساعت گزارش می دهند که حداکثر تا 24 ساعت بصورت کامل رفع می شود.

چه گروه پزشکی صلاحیت انجام درای نیدلینگ را دارند؟

همانطور که گفته شد درای نیدلینگ یک مدالیته و تکنیک نوین در فیزیوتراپی است و فقط فیزیوتراپیست با توجه به دانش جامع و کامل در زمینه آناتومی، آناتومی سطحی، مهارت های لمسی و بیو مکانیک صلاحیت انجام آن را دارد و اگر توسط فرد غیر از " فیزیوتراپیست" با هر عنوان و تخصصی انجام شود احتمال آسیب جدی به بیمار وجود دارد.

درای نیدلینگ به تنهایی یک روش درمانی است یا در کنار دیگر مدالیته های فیزیوتراپی بکار می رود؟

به تشخیص فیزیوتراپیست می تواند یک درمان کامل یا بخشی از پروسه درمانی باشد.

چند بار انجام درای نیدلینگ برای بهبودی کامل لازم است؟

با توجه به مشکل و بیماری فرد و همچنین معاینه فیزیوتراپیست ممکن است 2 تا 3 جلسه درمان نیاز باشد هرچند اکثر گرفتگی های عضلانی در همان جلسه اول یا دوم بصورت کامل رفع می شوند جلسات درای نیدلینگ معمولا با فاصله ی 3-4 روزه انجام می شود.

 

 

شانه منجمد

Adhesive capsulitis

شانه منجمد یا شانه یخ زده عبارت است از التهاب و پس از آن چسبندگی وفیبروز کپسول مفصل شانه که باعث درد شدید و محدودیت حرکت شانه میشود.

کپسول یا پوشینه ی مفصل بافتی پیوندی است که حفره استخوان کتف را به سر استخوان بازو وصل می کندو ساختار مفصل را شکل می دهد.

درون فضای بسته ای که کپسول مفصل بین گوی و کاسه ایجاد کرده است مایع مفصلی وجود دارد، کپسول مفصل شانه در قسمت قدامی_تحتانی وسیع تر است و در حالت دست کنار بدن دچار چین خوردگی های متعدد می شود.

شانه منجمد در خانم ها شایع تر از مردان است و افراد میان سال و مسن تر را بیشتر از افراد جوان درگیر می کند، همچنین قوز پشتی (Kyphosis)که یکی از عوامل زمینه ساز آن است در خانم ها به علت وجود سینه ها بیشتر از مردان دیده می شود.

در فاز اول و حاد شانه منجمد که درد غالب است دوش گرفتن، شانه کردن و لباس پوشیدن سخت می شود و با چرخیدن به شانه مبتلا شخص با درد شدید از خواب بیدار می شود.

عوامل زمینه ساز شانه منجمد

  1. 1. قوز پشتی 2. ساییدگی مفصل 3.آرتریت روماتوئید 4. بی حرکتی مفصل شانه متعاقب شکستگی یا در رفتگی شانه 5. دیابت و ...................

هر عاملی که باعث التهاب و بهم چسبیدن چین خوردگی های قدامی-تحتانی کپسول مفصل شود در حین حرکات مختلف باعث درد شدید در مفصل می شود، در فاز اول بیماری که درد غالب است عضلات مختلف اطراف مفصل شانه دچار اسپاسم محافظتی می شوند و همین موضوع باعث کاهش التهاب در کپسول می شود و بیماری وارد فاز دوم یا مرحله مزمن و تحت حاد می شود، ویژگی مفصل در مرحله دوم کاهش محسوس درد و افزایش محدودیت حرکتی است.

در مرحله دوم محدودیت حرکت مفصل بیشتر به علت ضخیم و فیبروز شدن کپسول مفصل است تا اسپاسم محافظتی عضلات کمربند شانه ای، هر کدام از فاز های اول ودوم بین سه تا شش ماه طول میکشند و نیاز به صبر و شکیبایی بیمار دارد، درمان دارویی در این دو مرحله بسیار کمک کننده است.

فاز سوم بیماری یا مرحله ذوب شدن یخ ها عبارت است از کاهش بیشتر درد و بهبود نسبی حرکات مفصل، در این مرحله بیماری با یادگار گذاشتن مقداری محدودیت حرکتی بویژه در چرخش خارجی مفصل بهبود می یابد، در کل شانه منجمد بیماریی خود محدود است و انواع مداخلات درمانی جهت تسکین درد در فاز حاد، بهبودی سریعتر و محدودیت باقی مانده ی کمتر پس از اتمام بیماری است، بهبود کامل شانه منجمد بین یک سال تا یک سال و نیم و حتی بیشتر طول می کشد.

نکته بسیار مهم در شانه منجمد این است که فیبروز کپسول مفصل  و محدودیت چرخش خارجی از عوامل مهم در ابتلا به التهاب کلاهک چرخاننده و سنروم گیر افتادگی شانه است.

مانیپولاسیون(دستکاری) تحت بیهوشی و تزریق داخلی مفصلی داروی کورتون متعاقب آن به علت تهاجمی بودن در رفع چسبندگی کپسول تاثیر قابل توجهی ندارد.

تزریق پلاسمای خون غنی از پلاکت (PRP) در کاهش درد و التهاب موثر است ولی در رفع چسبندگی کپسول و خشکی آن کمک چندانی نمی کند.

درمان فیزیوتراپی در هر سه مرحله کاربرد دارد و در فاز حاد شامل الکتروتراپی، لیزر پرتوان و فونوفروزیس داروهای ضد التهاب به قسمت قدامی_تحتانی کپسول مفصل و شکستن چرخه ی معیوب اسپاسم_درد و کاهش زمان کلی بیماری است.

درای نیدلینگ عضلات کمربند شانه ای در ابتدای فاز دوم بخصوص عضله ی ساب اسکاپولاریس و متحرک سازی بافت های نرم و کشش مفصل بصورت غیر فعال ( مانوال تراپی ) و فعال ( تمرین درمانی ) مانع فیبروز شدن وچسبندگی وسیع کپسول مفصل می شود و در انتهای بیماری محدودیت حرکتی کمتر به جا می ماند.

در کلینیک تخصصی فیزیوتراپی نوبهار درمان اینگونه بیماران با دستگاه هایی نظیر تکار، مگنت، و لیزر خواهد بود. در صورت عدم دست یابی به نتیجه ی مطلوب، به تشخیص دکتر فتاحی طب سوزنی نیز انجام خواهد شد. از طرفی احتمال درمان این بیماری در خانم ها به صورت کامل و در آقایان 80درصد می باشد.

آدرس

کرمانشاه، چهارراه نوبهار،برج نوبهار، طبقه سوم، واحد 6

تلفن تماس

083-38439242

شبکه های اجتماعی

اینستاگرام: nobaharclinic@ تلگرام: nobaharclinic@

ساعات مراجعه

شنبه تا 5شنبه(بجز ایام تعطیل) 9صبح الی 20:30

درباره کلینیک

کلینیک فیزیوتراپی نوبهار در سال 1393 با هدف ارائه خدمات با کیفیت و بی نظیر برای اولین بار در استان با محیطی آرام و زیبا افتتاح گردید.

جستجو